MotoGP kalenteri: Myös Saksan GP siirretään, Suomen kohtalo auki

motogp kilpailu radalla

Niin kuin lähes kaikissa urheilusarjoissa, myös MotoGP:n 2020 kalenteri on mennyt uusiksi koronaviruspandemian vuoksi.

Kauden oli tarkoitus käynnistyä 8. maaliskuuta Qatarin QNB Grand Prix’llä, mutta tämä peruttiin ja osakilpailu tippui kisakalenterista kokonaan pois. (Moto2 ja Moto3 ajettiin vielä Qatarissa suunnitellusti). Kauden toinen osakilpailu Thaimaassa siirrettiin lokakuulle, kolmas Texasin Austinissa marrakuuhun.

Seuraavaksi vuorossa olisivat olleet lajin ydinalueet, eli Espanjan, Ranskan, Italian ja Katalonian GP:t. Näissä maissa MotoGP on huippusuosittua, mutta samalla ne kuuluvat pandemiasta pahimmin kärsineisiin. Osakilpailuja ei, ainakaan vielä, ole virallisesti peruttu vaan ne on siirretty ajettavaksi myöhemmin. Ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Kautta 2020 on jo jatkettu toisesta päästä: tällä hetkellä finaali, Valencian GP on suunniteltu ajettavan vasta 29. marraskuuta.

MotoGP:n piirissä eläteltiin vielä toivoa että kausi vihdoin saataisiin käyntiin Saksan Sachsenringillä 21. kesäkuuta. Juuri tänään kisoista vastaava ADAC ilmoitti että tämäkin lykkääntyy, ja neuvottelut uudesta kisapäivästä aloitetaan Dornan kanssa.

Nyt jännitetään loppujen kesän osakilpailujen kohtaloa. Jos mentäisiin alkuperäisellä aikataululla, 28. kesäkuuta ajettaisiin Hollannin GP, ja sitten 12. heinäkuuta olisi vuorossa Suomi lähes 40 vuoden tauon jälkeen.

Toistaiseksi kisojen valmistelua KymiRingillä jatketaan normaalisti epävarmuudesta huolimatta. Mahdolllisissa kalenterimuutoksissa Suomen osalta on olosuhteisiin liittyviä haasteita, myöhään loppusyksystä kelit tuskin ovat ihanteelliset ratamoottoripyöräilyn kannalta.

Yksi lisäongelma on myös se että osin keskeneräistä KymiRingiä ei vielä ole virallisesti hyväksytty kuninkuusluokan kilpailuihin. MotoGP:n turvallisuusvastaava Franco Uncini on tällä hetkellä kotona jumissa kuten muutkin ihmiset, eikä voi matkustaa Suomeen rataa tarkastamaan. Tästä pulmatilanteesta uutisoi saksalainen Speedweek.

MotoGP kalenteri: Myös Saksan GP siirretään, Suomen kohtalo auki
Siirry sivun alkuun