Formula 1 aikataulu, tilanne 17.3.

mclaren formula

Formula 1 pyrki viimeiseen 2020 kauden käyntiin, ja järjestämään Australian osakilpailun suunnitelman mukaisesti. Monen mielestä liiankin sinnikkäästi, sillä päätöksen lykkääminen johti lopulta siihen, että ausralialaisfanit olivat jo tapahtuman porteilla kun se peruttiin. Formula 1-organisaation toimitusjohtaja Chase Carey pyysi tätä anteeksi kirjeessään.

Lopullisen niitti osakilpailulle oli McLaren-talliin kuuluvalla henkilöllä todettu koronatartunta, joka johti tallin vetäytymiseen kilpailusta. Australian lisäksi myös Bahrainin ja Vietnamin GP:t siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan. Huhtikuulle suunniteltu Shangain GP oli peruttu jo aiemmin.

Toukokuun alkuun sijoittuvan Hollannin osakilpailun järjestäminen ei myöskään näytä mahdolliselta, vaikka virallista peruutuspäätöstä ei vielä ole tehty.

Näitä seuraisi kisakalenterissa Monaco 21.-24. toukokuuta. Monacon GP:n järjestäjätahot ovat toistaiseksi ilmoittaneet jatkavansa kilpailujen valmisteluja tämän aikataulun mukaan.

Tosiasiallisesti tätä pidetään epätodennäköisenä ottaen huomioon viime aikaiset kehitykset Ranskassa ja ympäri maailmaa. Formula 1 onkin tyytynyt nyt toteamaan vain että kilpailut käynnistetään ”niin pian kuin mahdollista”.

Itse kisojen peruuttamisen lisäksi epidemialla on vaikutusta myös tallien muuhun toimintaan. Ferrari on sulkenut kaikki tehtaansa Italiassa työntekijöitä suojellakseen.

Jos kausi aikanaan saadaan käyntiin, vaihtoehtoina on ajaa se typistettynä tai tiivistää kisoja perättäisiin viikonloppuihin. Siinä tapauksessa kisaviikonloppua voitaisiin lyhentää kaksipäiväiseksi.

Formula 1 aikataulu, tilanne 17.3.
Siirry sivun alkuun